Бързи кредити

бързи кредити

Нуждата от пари често води клиентите в компаниите за бързи кредити. Улеснена процедура на кандидатстване, получаване и връщане на парите. Комбинация от възможността за вземане на малка сума за кратък период без да се обременява бюджета с продължително изплащане на голям заем. Макар институциите предлагащи кредити онлайн да се рекламират навсякъде из интернет пространството, преди пристъпване към заветия бутон за кандидатстване е добре да се помисли. Дали има нужда от този заем и ако отговорът е да – каква сума трябва да се изтегли. Изкушението да се търсят непрекъснато бързи пари с идеята, че ще се върнат скоро, лесно вкарва в дългова спирала. Малко финансова култура относно същността, тегленето и връщането на бързи кредити не е излишна.

Какво означава термина бързи кредити?

бързи кредити

Бърз кредит е вид потребителски заем, който е в размер най – често до 1000 лв. и кратък срок на изплащане – в рамките на от 30 до 90 дни. Продукти, който са сходни на него са заем до заплата, малък заем без поръчител, кредит срещу лична карта. Това са финансови продукти, чиято основа е бързият кредит. Тяхната цел е предоставяне на пари на потребителя, с който той да покрие своите краткосрочни нужди. Тук идва ролята на компаниите, които отпускат този род заеми. Всяка от тях има определен портфейл от финансови продукти с различни варианти на масимална сума, срок на погасяване и условия. Основната разлика между заема от банкова и небанкова институция са лихвата и срока. Бързи кредити онлайн се получават с по – висока от банковата лихва, като тя маже да достигне и до 40%, а срока за плащане е доста по – кратък. Удобството при бързите заеми е подробното описване на дължимата лихва и нейното добавяне към вноските. При получаване на общата сума клиента е съвсем на ясно, колко взема и колко трябва да върне.

Ситуациите, в които най – често се използват бързи кредити?

Статистиките и проучванията на пазара показват, че бърз кредит се тегли почти за всичко. Ситуациите на вземане на този род заеми варират от покупка на битова техника, през ремонт на дома, автомобила, закупуване на ново обзавеждане, покриване на непредвидени битови сметки, лечение до почивка и развлечение. Колкото различни потребители има, толкова и причини за търсене на бързи пари. Именно, защото са бързи, тези заеми са и най – търсени и лесно достъпни.

Лесно ли се получава одобрение за бързи кредити?

Много хора смятат, че бързите кредити се дават на всеки и при тях няма отказ. Това обаче не е така. Както и при банковите заеми, кредити онлайн се отпускат след проверка на състоянието на клиента. Има плюсове, които спомагат процедурата да бъде улеснена и да се случи по – бързо. Такъв вид гаранции са трудовият договор, чисто кредитно досие, предишна работа със същия човек, притежаване на имущество – автомобил, жилище, банков депозит и други. Минусите често са едни и същи – непогасяване на стари задължения, други просрочени бързи заеми – от същата или конкурентна компания, необслужване на кредитна карта, липса на трудов договор. Въпросът дали един клиент ще получи одобрение на своята заявка в посочения срок от да речем 5 минути, или ще има отказ е частен случай. Всяко регистрирано искане се проверява щателно, въпреки обещанието за бързо одобрение. Така че дали ще бъде положителен или отрицателен отговора зависи от конкретния случай на клиента.

Какви са условията за получаване и погасяване на бързи кредити?

кредити онлайнНай – честият начин за кандидатстване при тези заеми е онлайн. Бързи кредити онлайн се заявят и получават само по електронен път. Клиентът трябва да посочи изискваните във формата данни и от компанията се свързват с него. Понеже бързите кредите онлайн се усвояват по банкова сметка на получателя, не е необходимо посещението в офис на фирмата. Съгласявайки се с условията на избраната компания, клиентът приема и своето задължение да погасява вноските си в определения период и по избрания начин. Бързи пари – както са известни още кредитите онлайн се усвояват в цял размер по посочена от клиента сметка. Фирмите са особено гъвкави, така че начините за връщане са различни – каси за плащане на комунални услуги, по банков път, системи за онлайн разпращания, в брой, когато съответната компания има свои офис и други.

Погасяването става чрез внасяне на определената вноска по избраният начин. В тази вноска обикновено не са включени таксите на оператора за превод – около 1 лв., като зависи от конкретния избран начин – при банковата такса може да бъде и повече.