Кредит без трудов договор

кредит без трудов договор

Кредитът – все по – често срещан спътник не само на семействата, но и хора от всякакви възрасти и социално положение. За един заемът е въпрос на спешна нужда, за други – поддържане на висок стандарт на живот. Всякакви хора, всякакви нужди. Много често се налага търсенето на кредит без трудов договор. За него има различни предимства, но и редица недостатъци.

Какво е кредит без трудов договор?

Общото определение – пари на заем без трудов договор – т.е. без доказване на работа по трудово правоотношение. Въпреки това за получаването на подобно финансиране се изисква клиентът да представи някакъв вид доход. Неналичието на взаимоотношения по трудов договор често се замества с приход от наем, пенсия или друг вид. Макар името да е предоставяната финансова услуга да е кредит без трудов договор, това не означава липса на обезпечение. Може да се заложат дори спестявания, но задължително се изисква някаква гаранция.

Каква сума може да се отпусне при този тип кредит?

кредит без трудов договорВариации на сумата – най – различни. Опциите са много, защото подобни заеми се дават както от банките, така и от небанкови институции като фирмите за бързи кредити. Пари на заем без трудов договор е често срещан постулат от компаниите, предлагащи финансиране онлайн, което най – често е във вид на бърз кредит. При банките въпросът с липса на доказване на постоянен доход се разглежда с по – голямо внимание. Това води със себе си и допълнителни утежнения, ограничения, нужда от например поръчител или друго обезпечение. Кредит срещу лична карта без трудов договор най – често се дава от фирмите за бързи заеми. При тях високата лихва служи като един вид гаранция за връщане на парите или поне застраховка срещу непогасяването на вноските. Сумите са различни, като може да стигнат до 5000 лв., но всичко е относително спрямо институцията, нейната преценка на риска и частния клиентски случай.

В каква ситуация се налага търсенето на подобен заем?

Кредит срещу лична карта без трудов договор най – често се отпуска от фирмите за бързи заеми. Причини за търсене – различни. От спешен ремонт в дома, през лечение, ремонт на автомобила или дома, покупка на битова техника и какви ли още не поводи. Търсенето на подобен род заеми расте, но и към него трябва да се подхожда само при крайна нужда и невъзможност от алтернатива. Често към кредит без трудов договор се прибягва и при необходимост от погасяване на стари задължения или неочаквано високи битови сметки.

За какво трябва да се помисли преди вземане на кредит без трудов договор?

Личната финансова дисциплина е първото нещо, над което трябва да се наблегне. Без регулярни постъпления, клиентът трябва да има съставена своя схема на погасяване на вноските. Било то от работа по граждански контракт или други приходи, спазването на падежната дата е абсолютно задължително. Преди теглене трябва да е ясна необходимата сума и при възможност да се търси или същата, или близка до нея. Изкушението да се вземе голям кредит, неминуемо води и до неприятната част – връщането. Така че, сумата – според възможностите за връщане – не повече.